Minden termék azonnal, raktárról!

Gyors vásárlás regisztráció és minimum összeghatár nélkül! Minden 6.000 Ft feletti vásárláshoz ajándék! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36202395190

Blog

MIÉRT VÁLASZD A LED-ET ?

Sanyi
2021.03.18 20:12
MIÉRT VÁLASZD A LED-ET ?

Napjainkban egyre több helyen találkozhatunk LED technológiával, de sokan nem is tudják, hogy milyen előnyöket hordoz magában.

Pár gondolat a LED világítás előnyeiről:

Legfontosabb, mindenki által ismert előnye az energia takarékosság: 80%-al kevesebb áramfogyasztás a hagyományos izzókhoz és fénycsövekhez képest!

Azt már kevesebben tudják, hogy a LED több fényt produkál egy Watt-on, mint a hagyományos égők.

Bekapcsoláskor azonnal teljes erővel világítanak, nincs villogás és "bemelegedési" idő, ellentétben az izzólámpával és fénycsővel.

A ki/bekapcsolás sem károsítja, egyáltalán nem rövidíti az élettartamát, mint a fénycsövekét.

A LED-nek igen hosszú az élettartama, 35 000-50 000 órára becsülik, (napi átl. 8 óra használattal ez akár 17(!) évet is jelenthet), ezzel szemben a fénycsövek használattól függően 8 000 órát bírnak, míg a hagyományos izzók 1000-2000 órát. Ráadásul a LED figyelmeztet minket, hogy hamarosan cserélni kell. Élettartama vége felé fokozatosan veszít fényerejéből, de nem ég ki azonnal. A hagyományos izzók és fénycsövek egyik pillanatban még világítanak, a következőben pedig már nem. 

Szinte képtelenség külső hatásra tönkretenni, mivel szilárd állapotú komponensekből tevődik össze, míg a fénycsövek és hagyományos égők igen törékenyek.

A LED hidegfehér fénye eltér a nap, illetve a hagyományos izzók fényétől, ami annyit jelent, hogy a tárgyak színe más lesz, mint napfénynél, vagy izzófénynél. Ennek ellenére a hidegfehér színű LED még így is versenybe tud szállni a neonfénycsövek színvisszaadási képességeivel szemben, valamint a fehér LED-eknek többféle verziója is van, ezek közül a legkedveltebb a melegfehér színű LED.

A LED fénye, attól, hogy sok kis apró izzóból áll össze, nem pontszerű, de nem teljesen képes a teret olyan hatékonyan  bevilágítani, mint egy hagyományos izzó, viszont a fényt jobban összpontosítja a hasznos területekre, és a diffúzor-lencsével szerelt égők már akár 120 fokos világítási szögre is képesek.

A LED felhasználási területe szinte végtelen. Lehet igazán kicsi, hiszen lehet kapni nagyon kicsi ponton világító vagy villogó eszközöket, és nagy fényerejű, nagy tereket megvilágító lámpatesteket is. A legtöbb háztartásban, udvaron, utcán, de még a járműveinkben is (autó, bicikli, motor, stb.) megtalálható. Megvilágíthatja laptopunkat, asztali óránkat . Kapható hordozható, akkumulátoros LED fénycső a hagyományos izzó foglalatába csavarható mozgásérzékelős izzó vagy éjszakai wc világítás is. Napelemmel és alkony érzékelővel kombinálva pedig teljesen költségmentesen működő lámpákkal világíthatjuk meg pl. az udvarunkatgarázsunkat, kertünket de még a házszám táblánkat is. 

ÖSSZEFOGLALVA AZ ELŐNYEI

Ugyan ma még drágább a hagyományos fényforrásokhoz viszonyítva, ami elsősorban az új technológiának köszönhető, azonban a beszerzési költségek mellett számbavéve a karbantartási és energiaköltségeket is, azt kell látnunk, hogy hosszútávon a LED világítás messze felülmúlja a hagyományos izzókat és halogéneket, és erőteljesen fenyegeti a kompakt fénycsövek világát is.

Érdemes tehát már most beruházni a LED világításba, mert utána hosszú évekig nek kell izzócserével foglalkoznunk.

SZÓVAL A LED VILÁGÍTÁSÉ A JÖVŐ!