Minden termék azonnal, raktárról!

Gyors vásárlás regisztráció és minimum összeghatár nélkül!

Kérdése van? Hívjon minket! +36202395190

Blog

HOGYAN ÓVJUK AUTÓNKAT TÉLEN

Sanyi
2021.01.21 15:46

Hogyan óvjuk autónkat télen ?
Sok tulajdonos kénytelen a szabad ég alatt tárolni autóját 

A jármű rendszeres karbantartását, ápolását egyetlen autós sem hanyagolja el. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy az időjárás viszontagságai mennyire befolyásolhatják gépjárművünk élettartamát. 


Ennek érdekében, mi magunk is sokat tehetünk. Egyrészt fontos, hogy télen is mosassuk le rendszeresen, hiszen az alvázra csapódó havas só réteg nem tesz jót a kaszninak. A téli útsózás és vegyszeres kezelés miatt felrakódott sár képes kikezdeni az alvázvédelmet, elősegíteni a korrózió kialakulását, így kiemelt fontosságú a gépjárművek ezen részének karbantartása. Alvázmosás a téli időszakban sűrűbben, nyáron ritkábban ajánlott. A mosóban érdemes komplexebb szolgáltatást választani, mivel akkor plussz viasz réteggel és alvázkezeléssel gondoskodhatunk autónk védelméről. 

Legjobb megoldás garázsban, fedett helyen tárolni gépjárművünket, azonban ez nem mindenkinek adatik meg. Hasznos és praktikus megoldás lehet autótakaró ponyvával védeni a kedvenc családtagot. Több méretben és minőségben is hozzá juthatunk. 

Az  autótakaró ponyva nem csak télen hasznos, hanem nyáron is hiszen az UV sugárzás okozta károsodásoktól is remekül megvédi a fényezést.    

Télen a szélvédő jegesedése okozza még a legnagyobb kihívást. Azonban erre is van remek megoldás,  a szélvédő takaró fólia .

Ennek óriási előnye, hogy az éjszakai hidegben sem engedi lejegesedni a szélvédőt, illetve reggel a rárakodó hótól is pillanatok alatt megszabadulhatunk. 

A szélvédő takaró  épp oly hasznos tud lenni nyáron is , hiszen akkor a felforrósodástól tudjuk vele megóvni autónk belsejét. Nem kell percekig várrni, hogy elinduláskor a kormány érinthető hőmérsékletüre hülljön. 

Autót hosszú időre vásárolunk, ezért érdemes a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy sokáig szolgáljon bennünket.